מדריך טיולים סיורים וימי גיבוש בתל אביב יפו.
מדריך טיולים וסיורים ביפו תל אביב מהווה צדק ועד לאחוזת בית, בירושלים בשוק מחנה יהודה ונחלאות, זכרון יעקב ברחוב המייסדים ובחיפה בואדי ניסנאס ועכו, בית שאן טבריה וצפת, באר שבע ראשון לציון ואשדוד אשקלון, מזכרת בתיה רחובות נס ציונה וראשון לציון.
"מדריכים סיורים טיולים מודרכים וגיבושים לקבוצות וסיורים עירוניים אורבניים בתל אביב יפו ירושלים וחיפה עד עכו, אשקלון אשדוד ובאר שבע".
מדריך טיולים בעכו העתיקה:
"מדריך טיולים וסיורים בחיפה ובכרמל":
"מדריך טיולים וסיורים בואדי ניסנאס" הצבעוני עם גוון אמנותי אתני ושלוש דתות מונותאסטיות, סיור טעימות בוואדי ניסנאס וחוויה מרגשת בוואדי ולא רק בחג החגים, סיורים מודרכים במושבה הגרמנית הראשונה בארץ.
סיור בכרמל הצרפתי בכנסיה ותצפית על חיפה, סיור ותצפית מהגנים הבהאיים בטרסה 18-19, ביקור בגן הבהאי העליון וטיילת לואי המקסימה כולל התותח התורכי וסיור ביקור במקדש הבהאי של חיפה והגנים המרשימים.





חוויה דרוזית -דיל 75 חוויה דרוזית-בוקר 45
מדריך טיולים וסיורים בזכרון יעקב ובנימינה בת שלמה:
מדריך טיולים לסיורים בזיכרון יעקב מהגורן הישן ובית העלמין דרך מגדל המים ורחוב המייסדים וסיפורם של משפחות בונשטיין וברונשטיין, שוורץ ,הרשקוביץ גרף ואהרונסון ושטרנברג, הדרכה בזיכרון יעקב על "הקשטוניו" בו נכלאה ועונתה שרה אהרונסון, סיפורו של בית הכנסת הראשון, הדרכה בבית הפקידות המפואר של זכרון יעקב וגן טיול הצרפתי.
"סיור מודרך באחוזת לנגה של זכרון יעקב" וסיפור אהבתם של ניטה בנטוויץ' וראובן לנגה, סיפור חובק עולם ומרכזו בזכרון יעקב, בית דניאל והקשרו לבנטוויץ', הרברט בנטוויץ' האב הציוני שהחל את הפעילות ועורך דינו של מונטיפיורי.
מורה דרך וסיורים בזכרון יעקב ובנימינה בת שלמה:
מדריך טיולים וסיורים ומורה הדרך אפי נחמיאס בירושלים:
סיורי אהבה עם מדריך טיולים המכיר כל נקודה ופסיעה בשכונות ירושלים ואתרי ירושלים, סיפורי אהבה ירושלמיים בעין כרם , רחוב הנביאים ורחבייה טלבייה-"מדריך טיולים בשכונות נחלאות" ובהן השכונות האתניות של ירושלים, סיורים באוהל משה ומזכרת משה בין זכרון יוסף לשכונת הפחים ובמתחם החרדי של בתי ברוידי ובתי ראנד ומונקטש.

מדריך טיולים ומורה דרך במרכז וגוש דן בראש העין ופתח תקווה-סיור מייסדים ראשונים לימי הולדת עד שעתיים וחצי, סיורים מודרכים בבני ברק בשכונות ופונביץ' בני ברק ושכונת זכרון מאיר עד לרבי עקיבא הקולינרי בבני ברק.
מדריך טיולים במושבה הקטנה של רמת גן וגבעתיים, סיורים בתל אביב הקטנה והיפה לצד האחות יפו היפה.
מדריך טיולים בתל אביב: מדריך טיולים וסיורים בשכונות תל אביב וסיורים קולינריים בשוק לוינסקי ושוק הכרמל, סיורים בפלורנטין וגרפיטי היסטורי, סיורים ברחוב רוטשילד ואחוזת בית, סיור בעקבות האמן והיוצר אריק איינשטיין מרחוב גורדון לבית הקברות טרומפלדור בתל אביב, סיורים מודרכים בשרונה הטמפלרית בתל אביב, סיורים וטיולים בנמת תל אביב בעקבות המכביות והגמל המעופף-סיורים מודרכים לאורך הירקון והשפך של הירקון לים וסיפור הירקון המלוח.

מדריך טיולים וסיורים ביפו: מדריך טיולים לקבוצות מוסדות וימי הולדת ביפו העתיקה בסמטאות ובין אתרי יפו והאטרקציות,סיורים בנמל יפו וסיפורי נמל, סיורים עם מדריך טיולים בעג'מי וג'בלייה ביפו סיור אדריכלות אמנותי היסטורי, סיור בשוק הפשפשים קולינרי טעימות והיסטורי, סיור מודרך וטיול לנפש בנווה צדק והיציאה מן החומות.
מדריך טיולים לסיורים באשדוד ואשקלון:
סיורים וטיולים לקבוצות באשדוד היפה במצודת אשדוד ים ובגשרי עד הלום בנחל לכיש, סיורים ברובעים המתוכנים והיפים של אשדוד, אנדרטאות באשדוד, תל יונה ותצפית נמל אשדוד וביקור בנמל אשדוד בתיאום עם הנהלת נמל אשדוד, טיילת נחל לכיש והחי בר, סיור במאמוניה האמנותית היפה של אשדוד, ביקור בסיטי ובמרכז התרבות והמוזיאונים של אשדוד.
סיורים וטיולים באשקלון בעיר העתיקה לחוף ימה של אשקלון בתקופה היוונית רומית ביזנטית ועד אשקלון התורכית, סיורים בעיר מגדל הערבית ומוזיאון אשקלון במג'דל הישנה והעתיקה, פסיפסי אשקלון מהתקופה הביזנטית, טיילת אשקלון וקברי השייח.
מורה דרך בתל אביב-מספר סיפורים בתל אביב-מורה דרך ומדריך טיולים בשכונות תל אביב וסיור טעימות בשווקים של תל אביב-מורה דרך ומדריך טיולים באחוזת בית ופלורנטין, מורה דרך בשרונה תל אביב ומונטיפיורי, מורה דרך ומדריך טיולים בעקבות אריק איינשטיין וסיור בעקבות אמני הבימה בתל אביב, סיור משוררות בתל אביב.
מורה דרך ומדרך טיולים ביפו מסביב לשעון בקישלה של יפו והסראייה של יפו, מדריך טיולים ביפו וסמטאות יפו בשטח הגדול וסימטאות המזלות, סיורים ומדריך סיורים בנמל יפו ושכונת עג'מי יפו, מדריך טיולים בנווה צדק יפו וברחוב הרצל.
מדריך טיולים בגוש דן ובמרכז לטיולים בתל אביב עם מורי דרך מוסמכים וסיורים מזמרים, טיולים וימי גיבוש במרכז.

פינה יומית בארץ ישראל / אביתר ליכטמן
חווה ענקית בגבול השומרון(ים)
שלום לכולם! רבים מכם ודאי נתקלו במהלך טיולים ברחבי הארץ, וחלקכם אפילו בסמוך לשכונות המגורים שלכם, בשרידי מתקנים חקלאיים, כמו גת, אבני ריחיים, בורות מים ועוד. אבל אין ספק שבמערב השומרון שוכן אחד האתרים הכי מרשימים בארץ מבחינת שרידי המתקנים שנמצאו בו, שלא היו מביישים איזור תעשייה. אז בהנחה שאתם לא גרים בלשם או עלי זהב, תצטרכו לחכות אחרי הסגר כדי לבקר ב *דיר סמען* (אלא אם כן אתם הולכים להתפלל שם במסגרת הפגנה למען הספורט היחידני;)
באתר נמצאו שרידיה של חווה מהתקופה הביזאנטית (סביב המאה ה-6) שממצאים מראים שהייתה שם פעילות כבר בתקופה הרומית. מה עושה חווה כל כך ענקית במקום הזה (כאילו בלי להעליב)?
א. היא נמצאת במקום גבוה שמשקיף על הדרכים העוברות למרגלותיה מכיוון בנימין לעבר שכם, ומכיוון השומרון אל הים. ב. הסיבה השניה שעליה מצביעים מספר חוקרים, היא הימצאותם של לא מעט חוות כאלו בקו של דיר סמאן לכיוון מזרח (כיוון כללי בקעה). ולמה יש רצף חוות?
הערכה היא שבתקופה של המאה ה-6 (וגם בשנים שלפני כן) עם מרידות השומרונים הבלתי פוסקות בשלטון הביזנטי-נוצרי, נוצר הצורך לייצר קו גבול ברור כדי למנוע מהשומרון לחצות דרומה. לטובת העניין הוקם קו חוות גדולות שחלש על צירים מרכזיים, ובעצם מנע מהם לפלוש לתחומים שהיו בשליטה יותר חזקה של הביזנטים.
אבל מה שעוד יותר מעניין זה מה שנמצא במקום: אחד הממצאים הגדולים הוא גת ענקית בקוטר של 10 על 13 מטר! מה שמעיד על מרכז איזורי לייצור יין. בסמוך נמצאו גם שרידים רציניים של בית בד גדול, פסיפס, מאגרי מים גדולים (בחלקם יש כאלו ששוחים גם בימינו, על אחריות המתרחץ, המקום לא מתוחזק כאתר שחיה), שרידי כנסיה, ולא מעט עיטורים. החוויה שלי באתר הייתה בעיקר "וואי, זה ענק, וגם זה, וגם זה!" (ציטוט מדויק;)..אז מוזמנים..
איך מגיעים? waze: דיר סמען (הכניסה מתוך הישוב לשם)
את המאמר על דיר סמעאן כתב אביתר ליכטמן מורה דרך.
היסטוריה על הדרך- נפתלי חן מורה דרך.
צבא הוד מלכותו פלש למחנה המעצר בלטרון אף אחד לא דמיין שהלילה יהיה האחרון במולדת , כתב לימים יוסף וינצקי.
( תזכורת היום בערב בשעה 20:30 הרצאה על יצחק שמיר, להרצאה תצטרף ביתו גלעדה )
"רחש מוזר התפשט באותו לילה במחנה העצורים בלטרון. רחש טמיר ונעלם . ללא קול. צבא הוד מלכותו פלש למחנה המעצר. חיילים בריטיים בתלבושת קרב ובציוד קרבי מלא.
מתח שרר בצריפים בהם היו עצורים לוחמי האצ"ל והלח"י." (יוסף וינצקי בספרו 251)
שנת 1944 רוחות מלחמה עוד נשבו בעולם, השילטון הנאצי מתחיל לאבד מכוחו, אך למרות זאת מנגנון ההשמדה הנאצי פועל בכל כוחו, מעל ל400,000 יהודים הונגרים נרצחו בחודשים האחרונים, ובכל זאת ממשלת בריטניה סוגרת את שערי הארץ לפליטים יהודים.
במרץ 44 האצ"ל מחליט להצטרף ללח"י במאבק כנגד הבריטים. האצ"ל והלח"י ערכו פעולות רבות כנגד הבריטים, פוצצו מסילות רכבת, שדדו נשקים מבסיסים צבאיים ופעולות נוספות שהדירו שינה מעיני הבריטים.
הבריטים נלחמו במחתרות, אבל לא הצליחו להביא הכרעה מוחצת.
והפעולות נמשכו עד ש-לבריטים נמאס .
הם רצו לגדוע באחת כל ניסיון התנגדות לשלטון המנדט .
בב' חשון תש'ד 19.10.1944 הבריטים החליטו לגרש מהארץ 251 לוחמי מחתרת , למען יראו ויראו .
בשעה 3:30 לפנות בוקר הם הקיפו את מחנה המעצר בלטרון במאות חיילים מצוידים בנשק רב מכף רגל ועד ראש.
רחש עבר בצריפים, "במה מדובר?" תהו בקול
לפתע קלאו מפקד מחנה המעצר מתפרץ פנימה וצועק "לקום, להתלבש" ונעלם.
לעצורים ניתנו רגעים ספורים בלבד להתלבש והם נכבלו שניים שניים והועברו במכוניות צבאיות אל שדה התעופה בלוד. חפצים אסור היה לקחת כלל ונערך חיפש מדוקדק בכליהם עטים, עפרונות וחמור מכל תמונות משפחתיות וכתבים הוחרמו מייד!
כל העצורים הוסעו לשדה התעופה בלוד שם חיכו להם מאות חיילים ושטרים.
"מה מתרחש כאן, לכל הרוחות?!" חשב כל אחד לעצמו.
וילנצקי מספר " *ולפתע הרעים הרעם, אי שם מהאופק הרחוק מופיע כעורב שחור ענקי, מטוס תובלה גדול..
זהו, חלום הבלהות, הסיוט שרחף מעל לראשונה הנה הוא בא- הגלות.
יחדיו כולם החלו לשיר התקוה בקול אדיר.
14 מטוסי תובלה הטיסו את 251 גולי אצל ולחי בטיסה ארוכה לגלות באפריקה- אל מחנה סמבל, ומשם התגלגלו למחנות נוספים.
הבריטים ניסו בפעולה זאת לשבור את רוח לוחמי המחתרת שנותרו בארץ, ולמנוע בריחות של העצורים בחו"ל.
בהודעה רשמית מטעם הבריטים נאמר " _לטובת הבטחון הציבורי ובטחון החיים בפלשתינא (א"י) הועברו 251 איש שנעצרו בתור טרוריסטים לעצר צבאי והצאו למקום שמחוץ לגבלות ארץ ישראל".
התגובה של היישוב היהודי בארץ הייתה רפה וחלושה. דבר שהראה לבריטים שבעתיד יוכלו להשתמש שוב בכלי נשק זה.
ואכן כאשר נעצר יצחק שמיר בשבת השחורה/ הגדולה (תלוי את מי שואלים) הם הגלו אותו לאפריקה- משם הוא ברח בהמשך.
עד סוף המנדט הבריטי גורשו מהארץ 439 לוחמי מחתרת.
הגלות הייתה מכה אדירה וקשה, רחוק מהבית, רחוק מהמאבק, כמעט ללא סיכוי לברוח. למרות התחושות הקשות העצורים החליטו לקחת את גורלם בידם והקימו חיי חברה פעילים ותוססים במחנות, חוגים ותעסוקה כך שלא היה משעמם.
על החיים במחנות המאסר, המאבק לאוכל כשר, הבריחות מהמעצר, יחס המקומיים ועוד אפשר לכתוב רבות…
רוב האסירים שהו במחנות המעצר עד לאחר קום המדינה, עם שחרורם מהמחנה והגעתם ארצה והתגייסו לצהל והשתתפו במלחמת העצמאות.
נפתלי חן- הרצאות וסיורים.
****************************
וילפריד ישראל- כתב דוקטור שמעון גת
פרשה ידועה למדי בתולדות פרשות הצלת יהודים, קודם למלחמת העולם השניה ובמהלכה, היא פרשת הצלת רבבת ילדים יהודים, שהועברו לגרמניה לבריטניה ונצלו בזכות זאת מהשמדה, פרשה הידועה כ"קינדר טרנספורט". תזכורת קצרה:
לאחר ליל הבדולח, הסכימה ממשלת בריטניה לקלוט כ-12,000 ילדים, מתוכם 10,000 ילדים יהודים ו-2,000 ילדים שנולדו להורים שהתנצרו, אבל בגרמניה הנאצית נחשבו כיהודים. בין דצמבר 1938 לספטמבר 1939, נשלחו הילדים הללו אל חוף המבטחים. לרבים מן הילדים נודע רק עם תום המלחמה על פרטי התוכנית להעברתם לבריטניה ועל גורל משפחותיהם, שנותרו מאחור ובמקרים רבים לא שרדו את השואה.
פחות מוכר הוא סיפורו של איש העסקים היהודי, שפעל להצלת יהודים בגרמניה ותפקידו בהצלת הילדים, היה מרכזי.
וילפריד ישראל נולד בלונדון ב-1889, בן למשפחת ישראל, משפחת סוחרים ידועה מברלין, וצאצא לרב הראשי האורתודוקסי לאימפריה הבריטית, ר' נתן מרקוס אדלר. הוא היה נין למייסד העסק שהיה לימים לחנוןת הגדולה בגרמניה, בית המסחר נתן ישראל. נתן ישראל ב-1815 בברלין, חנות קטנה לבגדים משומשים, בשם Kaufhaus Nathan Israel. עם השנים הפך העסק לחנות הכלבו הגדולה בגרמניה, שנודעה באיכות מוצריה. בנו של נתן, יעקב, ירש את אביו ולאחר מכן הנכד – ברתהולד, אביו של וילפריד, שנודע כנדבן הנוהג לסייע למפעלים יהודיים.
בגיל 22 נכנס ישראל לעסק המשפחתי. בד בבד החל להסתובב בעולם ולהתעניין ביצירות אמנות של המזרח הרחוק. עם פרוץ המשבר הכלכלי העולמי הוא סייע בהעלאת תיאטרון הבימה לארץ-ישראל. וילפריד, שתמך בתנועה הציונית שכנע את אביו לתמוך בהקמת כפר הנוער "בן-שמן", בשנת 1926. הוא עצמו שימש כנשיא המוסד, מותו ב-1943.
וילפריד ישראל היה אדם מסוגר וחרד לפרטיותו. הוא היה קפיטליסט שהאמין בקומוניזם; אוהב אדם שהרבה להתבודד; חובב גברים צעירים שהיה מוקף בנשים יפות; פציפיסט שהיה לגיבור, שפעל למען אחרים, תוך סיכון עצמי רב. בשנות ה-30 היה ישראל פעיל מרכזי בחברת העזרה של היהודים הגרמנים (Hilfsverein der Deutschen Juden), שארגנה הגירת יהודים מגרמניה.
לאחר עליית הנאצים לשלטון קשר ישראל קשרים הצטרף חברי תנועת ה"ורקלויטה" (Werkleute, "אנשי העבודה"), סייע להם לצאת מגרמניה ותרם ותרם לייסוד הקיבוץ שהקימו, הזורע. הוא המשיך בקשריו עם חבריו אלה וביקר בקיבוץ ב-1934 ושוב ב-1940.
ב-30 במארס 1933, ימים ספורים לאחר שנשרף הרייכסטאג, הסתערה יחידה נאצית על הכלבו ותבעה מישראל לפטר את כל עובדיו היהודים. כשסירב לעשות כן נעצר, אך שוחרר בהתערבות אחד מעובדיו, שהיה בעצמו נאצי. ב-1 באפריל 1933 הונהג יום חרם על עסקים יהודיים בגרמניה. פלוגות הסער ששלחו הנאצים הוצבו בפתח העסקים האלה. אחת המשמרות פקדה את בית הכלבו של ישראל. "הסבים שלי נהגו לקנות את כל מצרכיהם בחנות, וכך מתכוונת גם אני לעשות", אמרה להם לקוחה גרמנייה, שהתעקשה להמשיך לקנות אצל ישראל למרות החרם.
כבר מהימים הראשונים לניצחונו של היטלר, ניצל וילפריד ישראל את ייחוסו וקשריו כדי להציל יהודים מרדיפות הנאצים. הוא פעל לשחרור אסירים ממחנות הריכוז וחילוץ ילדים מאירופה הנאצית והעלאת הניצולים לארץ ישראל. בנוסף היה מראשוני התומכים של רחה פראייר במהלך ייסוד "עליית הנוער", והיה מעורב באופן אישי בשליחת קבוצות נוער לכפר הנוער "בן-שמן" ולקיבוצים בארץ ישראל. המשתתפים הראשונים בפרויקט היו 12 נערים יהודים שפוטרו מעבודתם בגרמניה בשל מוצאם. וילפריד נרתם לעזרתם, מימן ואירגן את עלייתם לישראל. חלוצי הפרויקט עדיין לא הכירו את תנאי האקלים בישראל, ולבקשתם צייד אותם וילפריד ב-12 מעילי צמר עם צווארוני קטיפה, שהורדו הישר מהקולבים בבית הכלבו. ב-1935, לאחר מות אביו, נאלץ וילפריד לקחת על עצמו את ניהול בית המסחר. ישראל סירב לעזוב את ברלין ולסגור את העסק גם כשרבים ממכריו וחבריו עשו זאת. הוא המשיך ביתר שאת לנצל את כספו והמשאבים שעמדו לרשותו, לצורך הצלת עובדיו היהודים, ורבים אחרים.
ישראל היה קשוב לרחשי לבם של עובדי החנות, טיפח אותם ודאג לכל צרכיהם, גם בשעת משבר. הוא נלחם בעור שיניו על העסקתם, גם כשהנאצים התנכלו לעסקים ולעובדים יהודים, והצליח לשרוד בשעה שעסקים יהודים אחרים קרסו בזה אחר זה. בהמשך, עד לסגירת העסק, סייע וילפריד לשני שלישים מעובדיו היהודים להימלט מגרמניה, שילם להם משכורות גם לאחר שעזבו את העסק והציל כך את חייהם.
לא רק לעובדיו סייע האיש. עם הזמן היה לכתובת לאלפי יהודים, שהסתייעו בו, התייעצו עמו וקיבלו ממנו תמיכה כלכלית. כך התגבש סביבו מיתוס של אדם חסין מפני הנאצים, על אף היותו יהודי. באמצעות מנגנון חשאי שהקים, עם שני שותפים, סייע ישראל לשחרורם של רבים נוספים ממחנות ריכוז, תוך שימוש בכספים, באשרות ובקשרים שהיו לו עם גורמים במשטר הנאצי.
בליל הבדולח, 9 בנובמבר 1938, נכנסו אנשי אס-אס חמושים לבית הכלבו, עצרו את העובדים היהודים והרסו כל מה שנקרה בדרכם. מיד כשבא למקום בדק ישראל את רשימת עובדיו היהודים שנאסרו, והחל במשא ומתן על שחרורם ממחנה הריכוז זכסנהאוזן. הם שוחררו לאחר שהבטיח למנהל המחנה שיוכל לקנות בכלבו בחינם בחג המולד הקרוב. אולם זו היתה שירת הברבור. בעקבות ליל הבדולח החל נחקק חוק ה"אריזציה", חוק נישול היהודים מרכושם. וילפריד ישראל נאלץ למכור במחירי הפסד את החנות ונכסים נוספים בברלין. קודם שהושלמה המכירה, הצליח להוציא מגרמניה כמעט את כל העובדים היהודיים שלו.
וילפריד היה דמות המפתח בהנעת וארגון של ה"קינדר טרנספורט". כבר ביוני 1938, בפנייה להרברט סמואל, כתב: "בוודאי שמעת על מצבם הקשה של רבים מבני דתנו מאז מאסרם בשבועות האחרונים. עתה סובלים הם ייסורי תופת באחד מחנות הריכוז החדשים, בתוך מה שמכנים מחצבות האבן של המוות… בשביל רבים, המוצא היחיד מעינויים הוא להטיל עצמם לתוך סבך חוטי הברזל של הגדר המחושמלת". ב-15 בנובמבר 1938 נפגש ראש ממשלת בריטניה נוויל צ'מברליין בראשות הרברט סמואל, ששכנע את צ'מברלין להסכים לקליטת כמות גדולה של ילדים.
בקיץ 1939 היגר לאנגליה שם קיבל משרת חוקר באוניברסיטת אוקספורד. האח הרברט והאם אמי היגרו עוד לפני כן לארצות הברית ואחותו ויווה נפטרה עוד בשנת 1920, 3 ימים לאחר לידת בנה. אחרי שמכר את העסק עבר לבריטניה והמשיך לעסוק במלוא המרץ בפעילות הצלה. הוא שב מדי פעם לגרמניה, על אף הסכנה שייעצר בכל פעם, לדאוג לארגון הסעת הילדים. במקביל פעל בבריטניה לקליטת הילדים במשפחות מקומיות ולאחזקתם.
לאחר פרוץ המלחמה פעל בשליחות הסוכנות היהודית להוציא יהודים מאירופה. ב-15.5.1940, הוברח מהולנד הנכבשת משלוח אחרון של ילדי ה"קינדרטרנספורט", כאשר חיילים גרמנים יורים על הספיה הנמלטת.
וילפריד ישראל היה, ככל הנראה, הראשון במערב שהגיע למסקנה שמטרת גרמניה הנאצית להשמיד כליל את יהודי אירופה. "השלטון הנאצי מתכוון להשמיד את היהודים", כתב בתחילת 1942. "…תוכניות אלה, אם יתירו לנאצים לממש אותן באופן שיטתי, יובילו, בסופו של דבר, לפינוי כל הגטאות, שבהם מרוכזים עכשיו יהודים, ולריכוז כל האוכלוסייה היהודית האירופית באזורי השמדה במזרח אירופה", הוסיף. גירוש, השמדה וחיסול היו מלים שבהן הרבה להשתמש בדיווחים – זמן רב לפני שהיו שגורות בפי כל.
במאי 1943 נשלח ע"י הסוכנות היהודית לליסבון במסגרת מאמצי ההצלה. ב-1.6.1943 עלה לטיסה 777 של חברת התעופה ההולנדית KLM (שפעלה מבריטניה באותה עת) בדרכה מליסבון לבריסטול. מעל מפרץ ביסקאיה תקפו שמונה מטוסי קרב גרמניים את המטוס, שעלה בלהבות והתרסק בים. 13 הנוסעים וארבעת אנשי צוות. כולם נספו, ובהם השחקן הבריטי המפורסם לסלי הווארד ("חלף עם הרוח"). סיבת הפלת המטוס מעולם לא הובהרה. שמועה אחת אמרה שאחד הנספים, אלפרד צ'נהלס, ידידו של השחקן לסלי הווארד, שהיה בעל חזות דומה לראש ממשלת בריטניה וינסטון צ'רצ'יל ואף נהג לעשן סיגרים, גרם למודיעין הנאצי להאמין שצ'רצ'יל עצמו נמצא על המטוס ובשל כך הופל המטוס. (גרסה זו מופיעה בזכרונות המלחמה של צ'רצ'יל). גרסה אחרת טענה שוילפריד עצמו, שהיה כמובן מוכר לנאצים ונחשד על ידם כאיש מודיעין בריטי, היווה את הסיבה. בעוד גרסה שלישית ראתה בחיסולו של לסלי הווארד שהוכרז על ידי גבלס כ"אויב הרייך" והיה סוכן שרות הביון הבריטי, את סיבת הפלת המטוס. את הסיבה האמיתית להפלת המטוס. לפי גרסה אחרת המטוס היה פתיון וחיפה למעשה על מטוסו של צ'רציל, שטס במקביל.
וילפריד ישראל, שהיה ערירי, הוכר כחלל מערכות ישראל, וככזה הוא מונצח בטקסי הזיכרון של קיבוץ הזורע והמועצה אזורית מגידו.
בצוואתו הוריש את אוספיו לקיבוץ הזורע, והם שוכנים במוזיאון וילפריד ישראל לאמנות ולידיעת המזרח בקיבוץ (נוסד ב-1951). למרות קשריו הקרובים ביותר עם גדולי התקופה – חיים ויצמן, מרטין בובר, אלברט איינשטיין, ועוד רבים אחרים, גם שאינם יהודים, שמו אינו מוכר היום בזיכרון הקולקטיבי ופועלו ידוע אך למעטים. עם זאת, ב-1 ביוני 2016, ביום השנה למותו, הוענק לו "אות המציל היהודי" מטעם המרכז העולמי של בני ברית – ירושלים והוועדה להוקרת גבורתם של המצילים היהודים בשואה.