סיורים מודרכים וטיולים בבאר שבע ובנגב

סיור מודרך בבירת הנגב באר שבע, מעצה עירונית המתפתחת בקצב אדיר ויפהפה ואנו נתרכז יותר בישן אך גם קצת בחדש של באר שבע, סיור בבאר שבע התורכית, סיור בבאר שבע החדשה, אנדרטת הנגב, מוזיאונים ומרכזי מבקרים בבאר שבע, נחל באר שבע ובית אשל, סיור בנגב המערבי ועוטף עזה.
רעיון לירידה מתל אביב לבאר שבע , ים המלח או הנגב-נסיעה דרך כביש 6 לקרית גת וסיפור האנדרטה של הפלוגה הדתית בעיראק אל מנשייה, תל לכיש המקסים והמשך נסיעה דרך אמציה,שקף, שומרייה, נטע וסנסאנה.
העיר העתיקה באר שבע נבנתה בשנת 1900 ע"י הטורקים. נקראה ביר-א-סבע. הטורקים הניחו על "באר אברהם" מתקן אנטוליה כדי לאפשר ולהקל על הבדואים בשאיבת המים. לתכנון העיר הוזמנו 4 אדריכלים , 2 ערביים ו-2 צרפתיים. העיר נבנתה כעיר בעלת סגנון מודרני במתווה של שתי וערב. הרחוב הראשי הוא רחוב קק"ל שרוחבו כ- 20 מטרים,(לא אופיני לעיר מזרחית)- וך כדי בנייה התגלו שרידים ביזאנטיים.
ישנם כאן מספר מבנים מהטורקים כמו בית הסארייה, מבנה בן 2 קומות בנין הממשל, מכאן יצאה הדרך לעזה. נבנה למושל הטורקי עבדאל חמיד השני שהשליט סדר בין שני השבטים הבדואים שרבו ביניהם , שבט הטרבין ושבט עזזמה. (כיום משמש כמרכז פיקוד דרום). בסמוך נמצא "גן אלנבי" (שהיה סגור). הוקם ע"י פלוגת הנוטעים של מקווה ישראל. ממול נבנה בית המושל – מסגד שנבנה על ידי הבדואים וכיום בשיפוץ שיהפוך להיות מוזיאון. בשנת 1903 הטורקים פנו לאוסישקין ובקשו למכור להם קרקעות אך נתקלו בסירוב. היה מושל בשם ערף אל ערף שהמציא את המושג "נכבה"- הוא ברח ב-1920, במקום ניתן לראות את "פארק קרסו למדע", ומוזיאון הקטר ליד תחנת הרכבת הישנה, הקרב על באר שבע גבה אבידות קשות משני הצדדים. ישנו בית קברות לחיילים הבריטיים, האוסטרלים הניו זילנדים ויהודי אחד שנפלו במלחמת העולם הראשונה. באיזור ישנה גם אנדרטה קטנה לזכר החיילים הטורקים שנפלו באותה המלחמה. הליכה לתחנת הרכבת החיג'אזית ולקרון רכבת הקיטור המפורסם- 70414 מהשיר של אריק לביא ז"ל. המסילה תוכננה להמשיך דרומה לכיוון תעלת סואץ אך היא לא הגיעה. במקום אנדרטת זכרון לחיילים הטורקיים האלמונים.
|