סיורים עירוניים
  • דף הבית
  • אודות
  • סיורים במרכז
    • סיורים בתל אביב
    • סיורים ביפו
    • סיורים בירושלים
  • סיורים בצפון
    • סיורים בחיפה
    • סיורים בזכרון יעקב
    • סיורים בעכו
  • סיורים בדרום
  • גלריות
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • סיורים במרכז
    • סיורים בתל אביב
    • סיורים ביפו
    • סיורים בירושלים
  • סיורים בצפון
    • סיורים בחיפה
    • סיורים בזכרון יעקב
    • סיורים בעכו
  • סיורים בדרום
  • גלריות
  • צור קשר
ראשי » כללי » סיורים וימי גיבוש ביפו

סיורים וימי גיבוש ביפו

20 בספטמבר 2016 13:24 תגובה אחת

"סיור מודרך וטיול בשכונות יפו ואתריה"

תל אביב מטיילת יפו
תל אביב מטיילת יפו

טיול ביפו בשכונות יפו שקמו לתחיה, בסימטאות ובשטח הגדול, בשוק הפשפשים ובשוק היווני, סיור ברחוב בוסטרוס ובו כל ההתחלות של יפו בתיירות מלונאות, מסחר , בנקאות ומשרדים של העולם הציוני.

סיורים מודרכים בעג'מי וג'בלייה עם אדריכלות ייחודית ואמנות ים תיכונית, נווה צדק הפריזאית ולה שלל סיפורי ראשונים בעולם הספרות , רבנים, רופאים ואנשי עסקים וסיור במושבה האמריקאית המשוחזרת ומשופצת.

"סיורים ביפו", טיולים ביפו", ימי גיבוש ביפו, "יום הולדת ביפו".

רחוב בית אשל "והחאן"
רחוב בית אשל "והחאן"

גן הפסגה ביפו

מקום גבוה קרוב למקורות מי תהום עתיקים וקרוב למעגן טיבעי היוה מקום התישבות מועדף לאורך השנים . בחפירות במקום התגלו שרידים מצריים מתקופת הברונזה המאוחרת המיוחסים ליעחמס  שגירש את החיקסוס במאה ה 13 לפה"ס גם תחותמס משאיר ממצאים במקום . יפו היא מבצר חשוב למיצרים בדרכם לכיבושיהם בצפון . המקום יושב על דרך עזה ועל הדרך לירושלים .בגן עצמו יש פסל של עקדת יצחק וסולם יעקב . במקום הצריח של מסגד מחמודייה מסגד יום השישי . ומצפון שכונת נוה צדק . באבו כביר ישנה כנסיה המציינת את קברה של תביטה .
בכיכר הראשית כנסית פטרוס לציון ביקורו במקום הכנסיה פונה מערבה אל הים ולא מזרחה כמקובל .היא נבנית על בסיס מבצר שבנה לואי ה 9 . במאה ה 19 הצרפתים מקבלים אישור מהעותמנים לבנות במקום כנסיה פרנציסקאנית המציינת את שהותו של פטרוס במקום ויציאתו מכאן לרומא .מקור השם יפו הוא על שם יפת או שיבוש המילה יפה . הממלוכים בונים את העיר ומקיפים אותה בחומה שנהרסת ברובה על ידי נפוליאון שחיליו טובחים בתושביה . מחמוד אבו נבוט משקם את העיר ובונה אותה מחדש עם חומה ושער ששרידיו נמצאים עד היוםפ במקום . רואים את שרידי המגדלים העגולים שהיו מצידי השער .יש במקום חרידי שכבות רומית והלניסטית ומימצאים של בית יהודי המעיד על נוכחות יהודית במקום . בכנסית פטרוס נערכות מיסות בשפות שונות על פי הזמנה.

יפו היפה
יפו היפה

עץ התפוז של רן מורין ביפו וסיורים ביפו

בסימטאות יפו פסל עץ תפוז בכד חרס מרחף . סמל ליצוא וגידול התפוזים של יפו שהפכו למותג בין לאומי ויוצאו דרך נמל יפו . במקום היו כמה פרדסים גדולים . פיתוחו של תפוז השמוטי בעל הקליפה העבה איפשר לו חיי מדף ארוכים ואת שליחתו דרך הים לאירופה . גם מונטיפיורי קונה אדמות ומקים פרדס לתעסוקה ליהודי יפו –

מתחת לביתה של אילנה גור המהווה גם מוזאון ישנם שרידי הביצורים של יפו  ובסמוך שער הכניסה ליפו.
בשאלת קדושת המקום האם יפו נחשבת לאדמת קודש בארץ ישראל והרי לא נכבשה בכיבושי יהושוע ? הוחלט שהיא כן אדמת קודש שאפשר וראוי להיקבר בה . הדבר היה חשוב ליהודים זקנים שעלו לארץ ומתו במקום .

בבית שמעון הבורסקאי ביפו התארח פטרוס ובו חלם את החלום שבו הוא הבין שכל חיה ראויה למאכל רמז לכך שאפשר וצריך לנצר את כל בני הדתות ולא רק יהודים . מכאן הוא נוסע לקיסריה בה הוא מטביל את ….  ומכאן יוצא לרומא בה יצלב הפוך -סלע אנדרומדה ביפו מוזכר במיתולוגיה היוונית  כנסיכה שהוקרבה לקורבן למפלצת וניצלה על ידי פרסאוס שהחזיק בראשה של ההידרה שכל מי שהביט בה הפך לאבן .

 

נמל יפו נוצר על ידי רכס הכורכר שנשחק וכוסה בחלקו במים . הנמל הוא רדוד ומלא סלעים ולכן לא מתאים לעגינת אוניות גדולות אלא רק לסירות . האוניות עגנו בלב ים והסירות התקרבו אליהם ופרקו את הסחורות והאנשים הביאום לחוף, רבות הספינות שטבעו במקום מהרוחות החזקות במקום והשרטונים הרבים .סיפור יונה שיוצא מיפו ונבלע על ידי הדג הגדול מתחיל כאן .. גם דלתות ניקנור שהובאו לבית המקדש הגיעו דרך נמל יפו . ברציף העליה השנייה שער הכניסה לארץ ישנו המנזר הארמני שבו השאיר נפוליאון את חייליו חולי הדבר, ומולו בית המכס הבריטי .(סיורים וטיולים ביפו העתיקה)

רחוב משוחזרים ביפו-פנחס בן יאיר יפו
רחוב משוחזרים ביפו-פנחס בן יאיר יפו

שער העיר והמושבה האמריקאית וסיורים ביפו

מחמוד אבו נבוט שהיה עוזרו של אל ג'זאר מעכו ולמד אצלו איך לשלוט בעם היה מושל יפו שיקם אותה והקיפה בחומה ובנה בה שער לכיוון ירושלים הוא שער ירושלים ומצדדיו שני מגדלים עגולים -ר השעון מחוץ לחומות הייתה בתחילה בית קברות של יפו לאחר מיכן נבנה שם שוק ..

עבדול חמיד השני שבונה מגדלי שעון בארץ בונה גם כאן מגדל שעון לפאר את שמו בתחילת המאה ה 20 .

מקום המושבה האמריקאית נעזב והוזנח עד להגעת קבוצה של טמפלרים שבאו להקים בארץ מושבה שתעזור בגאולת הארץ . הם שיקמו את המבנים על פי תכניות הטמפלרים הגרמנים-היום במקום מוזאון ושיחזור הבתים . ליד בית דניאל כמו בירושלים ליד שער יפו ליהודים משיחיים המאמינים בישו .

סיור  מודרך בנווה צדק יפו וסיורים ביפו העתיקה

יציאה ראשונה של יהודים מחוץ לחומות העיר יפו . משפחת שלוש רוכשת חלקות נדל"ן ומקימה שכונה השייכת ליפו . כל בית מספר סיפור אחר של משפחות הראשונים שגרו שם , משפחת אבועלפיה שאימצה ילד ערבי שאימץ את שמם הוא מאפיית אבועלפיה של יפו היום . גם ש"י עגנון  שכר פה דירה, חי ונשם את אוויר יפו וכתבת את "עגונות" וכתבים נוספים , בית הקולנוע – הראינוע הראשון במקום בהתחלה מבנה סגור ואחר כך גם מבנה פתוח לימי הקיץ החמים ופה למעשה ראשית הקולנוע המודרני וראשית הבילויים של תל אביב לצד הגזוז והקיוסק השני של תל אביב שהיה מרכז דייטים ופגישות לצעירי תל אביב.

מדריך טיולים בנווה צדק וסיורים בפריז הקטנה שיצאה מן החומות.

רחוב יפת והשעון של יפו
רחוב יפת והשעון של יפו

סיור מודרך בעג'מי יפו וסיורים ביפו העתיקה.

סיור של שלוש דתות ואלוקים אחד, מנמל יפו דרך השכונה המרונית ולה בתי הדר וארמונות , חדש לצד ישן, אמנות ואדריכלות ייחודית לעג'מי- סיור ברחוב קדם 60 בין משפחות יהודיות מוסלמיות ונוצריות, בית השגרירי הצרפתי ובית חולים דונולו, אירוח אצל משפחה נוצרית והיכרות מעמיקה עם הוואי השונה -חוויה יפואית מרתקת מובטחת.

סיורים עירוניים אורבניים פיקנטיים מתובלים ביפו החדשה והעתיקה, מספרי סיפור ונעימים לאוזן המטייל.

קצת יותר על יפו יפת ימים… לסיור גיבוש טיול וכיף לימי הולדת, קבוצות מאורגנות, גופים ומוסדות.

הכנסיה הפרנציסקנית וסיור בכיכר קדומים יפו וסיורים מודרכים ביפו העתיקה.

את המבצר  בנה  לואי ה-9 שהיה מלך צלבני (המלך הבנאי ).

כיום הכנסיה  היא פרנציסקנית, המנציחה את דמותו של פטרוס . מיפו פטרוס יצא לרומא לשליחותו האחרונה  ושם נצלב הפוך על הצלב- בראש הכנסייה בסמוך לצלב ישנו סלע שמקורו בבנייאס. מהמקום בו קיבל פטרוס את המפתחות למלכות השמים . ישוע אומר לפטרוס – "אתה הסלע ממנו תיבנה כנסייתי".

כיוון האפסיס פונה דווקא למערב ולא למזרח כפי שהיינו מצפים, כי במקום זה בעצם פטרוס מקים דת חדשה ומפנה את גבו ליהדות ופונה דווקא מערבה לרומא ולוותיקן, תן לערוך מיסות בכל השפות – פונה לכל העובדים הזרים.

גשר המשאלות בשטח הגדול של יפו.

גשר להולכי רגל ובו שנים עשר המזלות בציור ובכיתוב בו שמים את ידינו על מזלינו -עוצמים את העיניים ומבקשים משאלה כשמבטינו לכיוון הים, , ע"פ האמונה , כל מי שיחזיק במזל שלו ויבקש משאלה – משאלתו תתממש.

 העיר יפו על תקופותיה השונות.

תחילת העיר כעיר נמל מצרית המשמשת כשער לכל הארץ. המלך תחותמס הגיע  ליפו כאשר חייליו מוחבאים ומוסתרים היטב בכדים , מהתקופה המצרית נשאר רק השער המשוחזר עם היגרוליפים..

יונה הנביא שבורח משליחותו ,ובמקום להגיע לננווה הוא בורח לתרשיש, הים גועש ורועש. יונה מבקש מהמלחים שישליכוהו לים כי הוא האחראי על כך ולאחר הפצרות רבות הוא נזרק לים, הים נרגע ודג גדול בלע את יונה. יונה נשאר במעי הדג  3 ימים ולאחר מכן הדג הקיאו אל חוף הים של יפו.

בנוסף פה החלה הנצרות את צעדיה הראשונים כאשר  פטרוס נרדם על גג ביתו של שמעון הבורסקאי ביפו  וחלם. בחלומו ראה  את השמים נפתחים, כל מיני חיות יורדות אל הארץ והקול אומר לו  "קום פטרוס טבח ואכול". פטרוס מסרב לאכול כי לא אכל דברים כאלה. אך הקול חזר שלוש פעמים.

המסר שפטרוס הבין הוא שמעתה הנצרות פתוחה לכל אדם ולא רק ליהודים. ומעתה הנצרות מתנתקת מהיהדות ,ומאפשרת לאכול מכל וכול והופכת לדת עצמאית ואוניברסלית.(סיורים ביפו)

יפו מוזכרת בתקופת מסעי הצלב וההסכם יפו שנחתם ברמלה בין צלאח א-דין וריצ'ארד לב הארי בשנת 1192.

בשנת 1268 מגיעים ליפו הממלוכים שהורסים את כל ערי החוף מחשש שמא הצלבנים יחזרו.

נפוליאון הגיע ליפו בשנת 1799 בדרכו  לעכו. הוא שלח קצין צרפתי עם הסכם כניעה לאזרחי העיר, אך הם בתגובה רצחו אותו. נפוליאון לא נשאר חייב ,וחייליו נכנסו לעיר , פרקו כל עול וטבחו באוכלוסייה הערבית שהייתה בעיר. מספרים שהיו בעיר הרבה נחלי דם. חייליו רצחו, בזזו ואנסו ללא מעצורים.

מעט הניצולים ששרדו ברחו והסתתרו במבנה של הכנסייה . הם נכנעו לאחר שהובטח להם כי יחיו, אך נפוליאון ,לא ידע מה לעשות עם השבויים ולכן הביא אותם לחוף הים והורה לחייליו להרוג אותם.

יש אומרים ששמו של נפוליאון הוכתם ביפו  בשלושה כתמים שחורים והם:

  1. אי כיבוד הסכם הכניעה של המתבצרים במבצר והוצאתם להורג.
  2. הטבח שביצעו חייליו בתושבי יפו מבלי שהתערב או מנע אותו.
  3. 'זירוז הטיפול' בחייליו חולי הדבר שהיו בכנסיה הארמנית.

בשנת 1807 מוחמד אבו נבוט משקם את העיר מההרס שהשאיר אחריו נפוליאון. הוא בנה מסגד וסביל ובכך חזק את העיר והשרה ביטחון.

בשנת 1830 מתחילים  ראשוני היהודים להתיישב ביפו ומתיישבים בדאר אל יהוד וברחבי יפו. העליות הגיעו דרך נמל יפו שהוא השער של ירושלים,  הרב קוק  הגיע כעולה חדש והתמנה לרב של  יפו- בשנת 1909 נערכה על חופה של יפו הגרלת הצדפים להקמת אחוזת בית, שכונתה הראשונה של תל אביב העיר העברית הראשונה.

ביוני 1936 בגלל שהעיר מאוד צפופה ולא ניתן לעבור בין סמטאותיה בכלי רכב , הבריטים החליטו לפוצץ חלק מהמבנים ובכך לאפשר דרכי מעבר. המבצע נקרא  'מבצע עוגן' כי הדרך שנפתחה דמתה לעוגן.

בשנות ה 50 היה חשש שהאוכלוסייה הערבית תחזור לערים הערביות יפו, עכו וטבריה ולכן החלו להרוס אותן עד היסוד. טבריה -נחרבה ונהרסה, יפו- החלו בהריסות , אך הבינו מהר שכדאי לשמר ולכן הפסיקו להרוס.  עכו- נשארה כמעט בשלמותה.

הכניסה למכובדים של מתחם המחמודייה
הכניסה למכובדים של מתחם המחמודייה
הכניסה לקישלה היפואי-תחנת המשטרה לשעבר של יפו.
הכניסה לקישלה היפואי-תחנת המשטרה לשעבר של יפו.

מוזיאון יפו העתיקה וסיורים ביפו היפה-

יפו היא עיר מלפני  כארבעת אלפים שנה. נמצאו שרידי חומה וחלקלקה, מקור המילה יפו- מהשם יפת, יש האומרים מהמילה יופי.

במוזיאון ישנה הצצה לחפירות שהתחילו בשנות ה-60 ע"י יעקב קפלן. השכבה התחתונה היא מהתקופה ההלניסטית –ישנו פסיפס של מבנה ציבורי . מעליו ישנה שכבה מהתקופה הרומית  ( 106 לספירה). ישנם שרידים של קארדו ובסמוך השוק = אגורה. בנוסף בתוך בית ,נמצאה אבן עליה נכתב  "יהודה אגרינימוס", מכאן מסיקים שהיו בעיר תושבים יהודיים. אגרונימוס = מקצוע של מודד עם משקולות ומדידות.

המנזר הארמני- המקום בו השאיר נפוליאון את חייליו חולי הדבר לטיפולו המסור של הרופא.

יש לשים לב לתנועות היד הזהות  של ישוע ושל נפוליאון ללמדינו שנפוליאון הוא בדומה לישוע =המשיח והנשגב.

מסגד הים- פה התפללו הספנים לפני יציאתם לים, ויש אומרים שפה התפללו הנשים לשובם או שלא ,של הגברים מהדייג-בבלומפילד חפרו ומצאו עוגן ואלה פלישתית שחציה דג וחציה אישה כנראה מהשפעת הסיפורים שקשורים לים.

 

הליכה לסראייה הישנה של יפו וסיורים ביפו.

הסראייה הוקמה על שרידי מצודה צלבנית, ושימשה למושל יפו  כמקום משכן ומקום למשרדיו : דואר, בית מעצר, חמאם ומסגד. בהמשך שימש כמפעל לתעשיית הסבון שנעשה מעירבוב של שאריות שמן הזית, סיד, מים ואשלג .  את התערובת היו יוצקים  לתבניות על הרצפה לייבוש, חותכים ומניחים את הסבונים אחד על השני כמגדל. על גגות הבתים לייבוש שני. לסבונים היה ביקוש גדול  בקרב המוסלמים כי הם נמנעו מלהשתמש בסבון מיובא מאירופה העשוי משומן חזיר.

בתחילת הכביש רחוב מרזוק, נמצא הסביל של סולימן ופה היה שער העיר כאשר מסביבו היה חפיר יבש. שער יפו הוביל לשער יפו בירושלים .

אבו נבוט נמכר לעבד לאחמד  אל ג'זאר מושל עכו.  בשנת 1807, נתמנה ע"י סולימן פאשה- יורשו של אל גז'אר למושל יפו  בזכות כישוריו הרבים. .אבו נבוט שלט ביד קשה וחזקה והשרה שקט ובטחון. בתקופתו יפו פרחה שיגשגה. אבו נבוט חיזק וביצר את העיר בחומות, תעלת מגן ושער כניסה אחד בלבד שננעל בערב. בנוסף שיפץ  את הנמל ובנה את חומת הים., בנה  גם את מסגד מחמודייה  וגם סביל אחד. אבו נבוט היה שליט במשך 15 שנה.

הסביל הגדול בכניסה נבנה ע"י סולימן ,כדי לחזק את מעמדו של אבו נבוט. (סולימן בנה את אמת המים בלוחמי הגטאות, בניית חומות ירושלים, ).

קבוצת אמריקאים נוצרים ידידי ישראל המאמינים שהתנאי לבואו של המשיח הוא שיבת העם היהודי לארצו. הביאו איתם ציוד, מכונות ובתי עץ. התנאים היו קשים מדי ולכן רוב האמריקאים עזבו את המקום. הטמפלרים הגיעו לכאן והוסיפו למקום כנסייה , הקרויה כנסיית המשיח (בדומה למצוייה בירושלים ליד שער יפו) . בסמוך ישנה אכסנייה וגן בו גדל הפיקוס הבנגלי אחד מאחיו של הפיקוס הגדל במקווה ישראל.

רחוב שלוש בנווה צדק יפו וסיורים ביפו.

שייך לשכונת ההרחבה של הטמפלרים. בתי הטמפלרים נבנו בבניה טרומית תעשיתית- הקירות, הסורגים והרצפות,  נווה צדק= שכונה היהודית הראשונה מחוץ לחומות.

ביתו של הש"ר – האדון שמעון רוקח, עזר ליהודי יפו בזמן המגיפה ועזר להקמת בית קברות חלופי ברחוב טרומפלדור, ביתו של אהרון שלוש- מראשוני וחלוצי השכונה. בית יפואי קלאסי, עם פתח משולש, 3 קשתות ומעל יש חלונות עגולים  (טאקה) המשמשים כפתחי אוורור.

רחוב שמעון רוקח- מוזיאון נחום גוטמן, הילד שאהב וצייר את יפו ותל אביב בשנותיה הראשונות. ביתו של י.ח. ברנר , ביתם של יוסף אהרונוביץ ודבורה בראון.(סיור מודרך ביפו העתיקה)

בית שמעון רוקח- סיפור אהבה בין הרופא ליאון מזרוביץ לחנה רוקח . הנכדה לאה שיקמה ושיפצה את הבית.הבית פתוח למבקרים בתשלום, קולנוע עדן- פינת הרחובות פינקס-ליליבלום, היה הריאנוע. חסן בק אהב לצפות בסרטים, לקח את התשלומים ובכסף זה בנה את מגדל חסן בק.

ביתו של הרב קוק בפינת הרחובות  אחווה – אלרואי, כיום נווה צדק זה אוסף של שכונות, גשר הרכבת- כיום הוא מעוגל ובעבר היה ישר מדוע? הגשר נבנה לכבודו של שלוש שפעם נתקעה כירכרתו בואדי. הרכבת הייתה בסטנדרט צרפתי ,צרה ונמוכה יותר, ועם בוא הבריטים ,שחיברו את המסילה עם החזית, הרכבת הייתה גדולה וגבוהה יותר ולכן הצטרכו להגביה את הגשר.

מרכז סוזן דלל בנווה צדק-יפו וסיור מודרך ביפו.

המבנה החשוב הוא בית הספר,כיוון שהייתה בעייה קיומית באיזו שפה ידברו בבית הספר החליטו להקים 2 בתי ספר נפרדים. בי"ס לבנים- בשפה הצרפתית

(כי"ח ) ובי"ס לבנות –בעברית . אביו של גוטמן ש. בן ציון היה מורה שלימד  את הבנות בעברית, לפיכך הביא את בנו ללמוד עברית עם הבנות, ידוע שבנו לא התלונן.

מופיעים ציורי קיר עם הדמויות החשובות –שי"עגנון, הרב קוק, דבורה בארון, במרכז ישנה בריכה =ביר ממנה הולכו המים בתעלות להשקיית הפרדס שהיה בסביבה.

בשנת 1830-39 שולט בארץ מוחמד עלי ובנו איברהים פשה , הם מורדים בשלטון העותומני וכדי לבסס את מעמדם ושילטונם הם מייבאים קבוצות אנשים ממצרים ומיישבים אותם בשכונות עג'מי, אבו כביר ועוד.., סלאמה, מנשייה…

את המחזה קזבלן צילמו בשכונת מנשייה כי יפו כבר הייתה הרוסה ומתאימה לעיצוב המקומי.

במאי 1948 כיתרו את יפו וניתקו אותה מהשכונות, יפו נופלת  תושביה הערבים עוזבים ובאותו היום עג'מי מאוכלסת ע"י מפוני גוש עציון שנפל באותו היום.

מוזיאון צה"ל בסמוך. במקום אוסף של הסליקים, הקרוסלה שתפקידה היה לסובב את הקטר.

מתחם הרכבת של מנשייה ביפו וסיורים ביפו.

שימש האיזור היה בסיס צבאי בריטי שהפך לבסיס צה"לי. המקום שוחזר ואוכלס בזכות שולה וידריך ורון חולדאי. אחד המבנים שימש כבית לדוגמה של ווילנד-הרצפה והתקרה מקוריות. מבנה אחר כבית הקצינים  ניתן לראות ציורי קיר ותקרה מרהיבים ומקוריים בנוסף לרצפה. (כיום חנות של מיכל נגרין).

מדריך טיולים ביפו-מדריך סיורי וטיולי איכות בנווה צדק, מנשייה ורחוב בוסטרוס וירושלים-סיורים מודרכים ביפו העתיקה בשטח הגדול ונמל יפו, סיורים אדריכליים אמנותיים היסטוריים בעג'מי וג'בלייה ביפו.

בסמטאות יפו
בסמטאות יפו

 

סגנון של פעם בשוק הפשפשים ביפו
סגנון של פעם בשוק הפשפשים ביפו
עם חברת חשמל חיפה בעג'מי יפו.
עם חברת חשמל חיפה בעג'מי יפו.

ברחוב אנדרומידה מול הים בעג'מי.
ברחוב אנדרומידה מול הים בעג'מי.
טיולים ביפו מדריך טיולים ביפו מתחם הרכבת של מנשייה נמל יפו סיור גרפיטי ביפו סיור טעימות בשוק הפשפשים סיור מודרך במושבה האמריקאית סיור מודרך בעג'מי סיור מזמר ביפו סיורים ביפו סיורים בנווה צדק ומנשיה סיורים בעג'מי
פוסט הבא »

תגובה אחת

  1. videobuzzy koh lanta episode 8 הגב 27 במרץ 2018 בשעה 2:00

    Résultat, un bad buzz et une image de marque écorchée.

השארת תגובה

ביטול

צור עימנו קשר
תנו לנו לייק
ערוץ יוטיוב
צור עימנו קשר
תנו לנו לייק
חדש באתר
סיור רומנטי בעין כרם ירושלים(סיורים בעין כרם)
טיולים סיורים וסיפורי ארץ ישראל.
סיורים מומלצים
סיור בשוק מחנה יהודה
סיור בשוק הכרמל
כל הזכויות שמורות ל"סיורים עירוניים"
נבנה ע"י Ads-Up Marketing
גלילה לראש העמוד
דלג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס